Tyttö joka söi kuolleita lintuja
8.10./10.10./11.10.2015

kuolleita_lintuja_lowres_jpg-2

Tyttö joka söi kuolleita lintuja
– Ruumiillinen rengasmonologi –

Lavalla: Milla Järvinen
Konsepti ja ohjaus: Milla Järvinen ja Anni Mikkelsson
Skenografia: Milla Järvinen ja Henri Tuulasjärvi

”Halajan päästä lavalle voidakseni kokea tunteita.”

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on esiintyjä Milla Järvisen poikkitaiteellinen sooloesitys. Se on runsaan ruumiillinen rengasmonologi, joka liikkuu sirkuksen ja teatterin laitamilla.

Esitys tutkii oman huoneen käsitettä ja toisen ihmisen poissaoloa. Kaikkivoipa esiintyjä, maailman vahvin tyttönainen, pystyy omassa maailmassaan kaikkeen, mutta uskaltaako hän sieltä ulos? Jos oma huone on liian suuri, mahtuuko sinne toista ihmistä? Entä jos omasta huoneesta tuleekin häkki?

Esitysprosessissa on tarkasteltu erilaisia rajapintoja: esiintyjän ja ohjaajan, sirkuksen ja teatterin, minun ja toisen, subjektin ja objektin, sekä esityksen maailman ja ulkopuolisen maailman rajoja. Teoksessa kuullaan taiteellisen työryhmän omia tekstejä sekä heidän itse säveltämäänsä musiikkia.

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on lentävä ilottelu murheen keskellä. Se on suuri leikki, korea taidonnäyte, sulkasato ja talviturkin heitto. 

Kesto: noin 45 min

***

Milla Järvinen on esiintyvä taiteilija, joka on opiskellut Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla sekä Le Lido Centre des Arts du Cirque:ssa Toulousessa lajinaan rengastrapetsi. Esityksen työryhmässä on mukana Milla Järvisen lisäksi Anni Mikkelsson, teatteriohjaaja, joka työskentelee muun muassa Meriteatterissa sekä Henri Tuulasjärvi, skenografi ja ohjaaja, joka opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmassa.