The Unknown kinokonsertti
20.11.2015

this_is_theUnknown_original

 

Teatteri Unionin marraskuun kinokonsertissa nähdään Tod Browninging sirkusympäristöön sijoittuva makaaberi kauhumelodraama The Unknown (Kädetön Alfonso). Elokuvaa säestää mykkäelokuviin erikoistunut pianisti Janne Kuusinen.

Elokuvan pääosassa, kädettömänä veitsenheittäjä Alonzona nähdään “tuhansien kasvojen mies” Lon Chaney. Alonzon rakkauden kohde on Nanon, jolla on eriskummallinen fobia: hän ei nimittäin voi sietää miehen käsiä ympärillään. Alonzo on Nanonin tuki ja turva, vaikka tyttö tunteekin rakkautta voimamies Malabaria kohtaan. Tästä syntyy irvokas kolmiodraama, jossa Alonzo on valmis menemään äärimmäisyyksiin saadakseen tytön itselleen.

The Unknownin säestää pianolla Janne Kuusinen, joka on 16 vuoden aikana ehtinyt säestää mykkäelokuvia ympäri Suomea sekä yksin että johtamissaan Duo Dissanayn ja Trio Mutualin kokoonpanoissa. Forssan Mykkäelokuvafestivaalien vakiokasvo kulkee säestyksissään mielellään perinteitä kunnioittavia, mutta vähemmän kuljettuja, yllätyksellisiäkin polkuja.

Elokuva näytetään 35mm filmiltä.