Shhh!: Alaston saari
23.01.2019

ke 23.1. klo 19.00
Kaneto Shindō, ALASTON SAARI (Japani 1960 / 16mm)

Ottaisitko mukaasi autiolle saarelle kumppanin, joka ei koskaan sano poikkipuolista sanaa? Vaieten te yhdessä kantaisitte kasteluvettä ja viljelisitte saaren viimeisenkin tuuman maata. Saari olisi alasti ja aivan hiljaa. Sen kuokittu pinta imisi joka tipan.

Alaston saari on Kaneto Shindon vuonna 1961 ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, jossa elämä pelkistyy niin karuihin reunaehtoihin, että sanoille ei ole mitään tarvetta. Lapsilla on nälkä. Kasveilla on jano. Meri ei välitä meistä vähääkään. Musiikki kuljettaa aalloillaan yksinkertaisen kauniita kuvia.

Liput 9€
https://www.teatteriunion.fi/shop/shhh/

Wed 23.1. at 19.00
Kaneto Shindō, NAKED ISLAND (Japan 1960 / 16mm)

Would you bring to a deserted island a companion, who never says a word of complaint? Silently you would carry water together and cultivate every last inch of the island’s soil. The island would be naked and all quiet. Its ploughed ground would absorb each drop.

Naked Island is a film directed and written by Kaneto Shindo in 1961. In it life is reduced to such bare conditions, that words no longer are of any use. Children are hungry. Plants are thirsty. The sea doesn’t care for us at all. Music carries the simply beautiful images on its waves.

Tickets: 9€