Night Visions esittää:
24.03.2018

Night Visions esittää:

24.03. klo 16:45

ABAR – THE FIRST BLACK SUPERMAN (35 mm)

WHS Teatteri Unionin ja Night Visionsin kansansivistyssiipi tarjoilee vuoden pop-kulttuuriskuupin: Marvel-megatuotanto Black Pantherin markkinointikärki on puhdasta palturia. Abar – The First Black Superman marssitti afroamerikkalaiset supervoimat valkokankaille jo 41 vuotta ennen Disney-Marvelin “sensaatiomaista innovaatiota”. Ja millaiset supervoimat!

Keskiössä on välkky afroamerikkalainen tiedemies Kinkade, joka saa tarpeekseen kotilähiönsä valkoisten rasistien sikailusta. Väkevä henkilökohtainen tragedia polttoaineenaan hän kehittää ystävälleen, black power -johtaja Abarille juoman, jonka avulla koekaniinista kehkeytyy “The First Black Superman”.

Abar – The First Black Superman on blaxploitaatioelokuvan kipeimpiä rajanylityksiä, eksploitaatiotyyliin kärjistettynä rasismikuvauksena alkava, mutta täysin mielipuolisille kierroksille pärähtävä fantasia. Kliimaksi häkellyttää: Mustien panttereiden suuruudenhulluimmatkin yhteiskunnalliset vaatimukset vaikuttavat mitättömiltä, kun soul brother Abarin edesottamukset saavuttavat lakipisteensä.

ABAR – THE FIRST BLACK SUPERMAN

a.k.a. In Your Face

103 min.

Esitysformaatti: 35 mm

USA 1977

Ohjaus: Frank Packard

Käsikirjoitus: James Smalley

Tuotanto: J.P. Joshua, James Smalley

Rooleissa: Art Jackson, Tina James, Gladys Lum, Odell Mack, Tobar Mayo, Tony Rumford, J. Walter Smith, Rupert Williams, Roxie Young.

Night Visions esittää:

24.03. klo 19:00

RETURN TO RETURN TO NUKE ‘EM HIGH (dcp)

Amerikkalaisen independent-elokuvan ikinuori vääräleuka, törkytehdaslegenda ja The Toxic Avengerin luoja Lloyd Kaufman ei petä! Return to Nuke ‘Em High -saagan “itsenäinen toinen osa” pitää sisällään kaikkea sitä, jonka edessä Troman ydintuotannon ystävät kiittävät ja kumartavat: huonoa makua, täyslaidallisen splatter-tehosteita ja ruumiineritteitä sekä poliittisen korrektiuden koettelua silkkihansikkaiden sijaan rautakangella ja moukarilla.

Pääosapariskunta Lauren (Catherine Corcoran) ja Chrissy (Asta Paredes) jatkaa taisteluaan yrityspomo Lee Harvey Herzkaufia (mestari Kaufman itse) ja tämän läpeensä epäeettisesti toimivaa megakorporaatiota vastaan, vaikka Tromavillen lukion rehtori (Babette Bombshell) pullikoi vastaan. Toisaalla poikkiteloin ovat koulun musikaaliklubin jäsenet, jotka on ovat mutatoituneet punk-kulttuurin ytimen yllättäen löytäneeksi The Cretins -jengiksi.

Vaikka juoni on suoraa jatkoa ykkösosalle, se on vain merkityksetön viitekehys, jota ei tarvitse tuntea nauttiakseen lopputuloksesta. Kaufman kertoo ylitsevuotavan runsasta ja fragmentoitunutta tarinaansa dramaturgian lainalaisuuksista piittaamatta, avantgardistisia sävyjä hipoen. Kameran edessä käväisevät myös Troma-tukijoukkojen kärkikasvot Ron Jeremy ja Stan Lee. Ensimmäisen Return-elokuvan tavoin Yhdysvaltain presidentin roolissa vilahtaa edesmennyt Motörhead-legenda Lemmy Kilmister, jolle elokuva on myös omistettu.

 

RETURN TO RETURN TO NUKE ‘EM HIGH

a.k.a. Return to Nuke ‘Em High Vol. 2

85 min.

Esitysformaatti: DCP

USA 2017

Ohjaus: Lloyd Kaufman

Käsikirjoitus: Travis Campbell, Derek Dressler, Gabriel Friedman, Lloyd Kaufman, Doug Sakmann

Tuotanto: Michael Herz, Lloyd Kaufman, Justin A. Martell

Kuvaus: Justin Duval

Musiikki: Kurt Dirt, Ethan Hurt, Mick O’Keefe

Rooleissa: Asta Paredes, Catherine Corcoran, Clay von Carlowitz, Zac Amigo, Lloyd Kaufman, Stefan Dezil, Debbie Rochon.