NV esittää: Aaaaaaaah!
30.6.2020

NV esittää: Aaaaaaaah!

30.6.2020 klo 19.00

AAAAAAAAH!

Night Visionsin post-lockdown-näytössarja saa täydellistä jatkoa Steve Oramin esikoisohjauksesta Aaaaaaaah! Kuten sarjassa aiemmin esitetyt Surfer: Teen Confronts Fearja I Am a Knife with Legs, myös Aaaaaaaah! on 2010-luvun englanninkielisen auteur-elokuvan muotovalio. Stand up -koomikkona ja näyttelijänä parhaiten tunnettu Oram on paitsi ohjannut ja käsikirjoittanut esikoisensa, myös tuottanut ja leikannut sen itse – sekä esiintyy myös kameran edessä.

Aaaaaaaah! sijoittuu tämän päivän Lontooseen, jossa elämä on nyrjäytetty päälaelleen. Ihmisten arki etenee raiteillaan, joskin kaikki käyttäytyvät estottomien eläinten tavoin. Lopputulos on arvaamaton, hämmentävä ja monien silmissä takuuvarmasti myös järkyttävä.

Tuokiokuvia yhteen sitova tarina on yhtäältä dystopia-scifiä, toisaalta John Waters-vaikutteista shokkitoleranssin koettelua. Se on yhtä lailla läpeensä omalaatuinen näkemys Apinoiden planeetastakuin Pink Flamingosista. Teosta on verrattu myös Kellopeliappelsiiniin, tyyliä Harmony Korineenja Lars Von Trieriin. Koska lajityyppi on ennen muuta sysimusta komedia, käsikirjoittaja-ohjaajan omasta tuotannosta tunnelmatason verrokiksi kelpaa myös Ben Wheatleynnerokas Sightseers, jonka Oram sekä pääositti että käsikirjoitti.

Kaiken kruunaa hallittu ääniraita, jolla 70-lukulainen analoginen soundi on vahvasti läsnä.

IN ENGLISH

“An outlandish blend of wacko sci-fi horror and grotesque comedy — Oram’s debut is a refreshingly original experiment in punk cinema which gathers dramatic weight as it unfolds, touching depths of sick humor and provocative vulgarity worthy of Lars Von Trier or Harmony Korine. A bold new voice in British film is born.”

– Stephen Dalton, The Hollywood Reporter

 

“Essential viewing for modern man”

– Tom Fordy, The Telegraph

 

“One of the great British films of the new millennium”

– David Jenkins, Little White Lies

 

“Sets out to shock in a particularly cosy way – it’s as endearing as it is upsetting.”

– Kim Newman, Screen International


AAAAAAAAH!

79 min.

Iso-Britannia 2015

Ohjaus ja käsikirjoitus: Steve Oram

Tuotanto: Steve Oram, Andy Starke

Kuvaus: Matt Wicks

Leikkaus: Steve Oram

Musiikki: King Crimson ProjeKcts, David Westlake

Pääosissa: Julian Barratt, Lucy Honigman, Tom Meeten, Steve Oram, Sean Reynard, Julian Rhind-Tutt, Toyah Willcox

Esitysformaatti: DCP

Ikäraja: K-18 ANNISKELUNÄYTÖS