Night Visions esittää: SHAOLIN DRUNKARD & THE MERCILESS 24.2.2018

Night Visions esittää: SHAOLIN DRUNKARD & THE MERCILESS

KLO 16:00

SHAOLIN DRUNKARD

Night Visionsin ja WHS Teatteri Unionin yhteistyövuosi 2018 jatkuu komeasti Hongkong-elokuvan hämmästyttävimpiin saavutuksiin lukeutuvalla klassikolla Shaolin Drunkard. Surrealismia hipova harvinaisuus sekoittaa tyyliteltyä goottikauhua ja katsojan henkeään haukkomaan saavia käänteitä vakuuttavaan toiminta-akrobatiaan.

Vikkeläliikkeinen juoni punoutuu Shaolin-luostarista karkaavan hirviövelhon ja tätä jahtaavan juopottelevan munkin ympärille. Draaman kaarta tärkeämmiksi kohoavat yksityiskohdat, joiden joukkoon mahtuu vampyyreja, uskomattomia aseviritelmiä – ja nimikkosankarin ahtaalle ajava verenhimoinen jättiläissammakko.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Yuen Woo-Ping on Aasia-toiminnan grand old man, joka teki lännessä todellisen läpimurtonsa Matrix– ja Kill Bill -elokuvien toimintakoreografina. Myös Jackie Chanin uran elokuvilla Snake in the Eagle’s Shadow ja Drunken Master käyntiin polkaissut Woo-Ping on ohjannut yli 30 elokuvaa. Shaolin Drunkard on näistä kaikista eriskummallisin ja siksi myös kiehtovin.

SHAOLIN DRUNKARD

a.k.a. Wu Tang Master / Miracle Fighters 2 / Tian shi zhuang xie

100 min.

Esitysformaatti: 35 mm

Hongkong 1983

Ohjaus: Yuen Woo-Ping

Käsikirjoitus: Yuen Woo-Ping, Chiu Chung-Hing, Fong Lee-Kwan

Tuotanto: Wong Hoi

Kuvaus: Ma Goon-Wa

Musiikki: Tand Siu-Lam

Rooleissa: Yuen Shun-Yi, Yuen Cheung-Yan, Brandy Yuen Jan-Yeung, Yuen Yat-Choh

 

Night Visions esittää:

KLO 18:00

THE MERCILESS

Viime keväänä Cannesin festivaalin Midnight-sarjassa hitiksi kohonnut toimintatrilleri The Merciless esitettiin ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran Suomessa Night Visions -festivaalilla marraskuussa 2017. Tuolloin harvojen ja valittujen näkemästä helmestä tarjoillaan nyt kysytty toiveuusinta.

Nuori poliisi (K-pop-tähti Yim Si-wan) soluttautuu vankilaan uidakseen roistohierarkian kärjessä istuvan konkarin (Sul Kyung-gu) liiveihin. Poikkeuksellisia uhrauksia vaativa suunnitelma näyttää onnistuvan täydellisesti. Pelisilmää ja teräksisiä nyrkkejä vaativan lusimisen palkkiona on vankkumaton luottamus. Sen turvin Venäjän mafian kanssa veljeilevän huumeliigan isoimmat pomot on määrä saada lopullisesti nalkkiin.

Juonikuvion taustalla kummittelee Infernal Affairs -trilogia sekä siitä siinnyt Martin Scorsesen The Departed. Sitäkin myönteisempiä mielleyhtymiä syntyy parin vuoden takaiseen Night Visions -yllätyshittiin, Ryoo Seung-wanin räväkkään Veteraniin.

Kiitettävän napakasti ohjattu The Merciless pysyy uskottavana lukuisista yllätyskäänteistään huolimatta. Kahdella aikatasolla hallitusti liikkuvaa kerrontaa rytmitetään taitavasti pysäyttävillä väkivallan purskauksilla.

THE MERCILESS

a.k.a. Bulhandang

120 min.

Esitysformaatti: DCP

Etelä-Korea 2017

Ohjaus: Byun Sung-hyun

Käsikirjoitus: Byun Sung-hyun, Kim Min-soo

Tuotanto: Michelle Kwon, Simon Lee, Park Ji-sung, An Eun-mi, Yi Jin-hee

Kuvaus: Cho Hyoung-rae

Musiikki: Kim Hong-jip, Lee Jin-hee

Rooleissa: Sul Kyung-gu, Yim Si-wan, Kim Hie-won, Jeon Hye-jin, Lee Kyoung-young