Night Visions -ennakkonäytös: What Keeps You Alive 02.11.2018

Night Visions -ennakkonäytökset: What Keeps You Alive & Puppet Master: The Littlest Reich

Night Visions ja WHS Teatteri Union tarjoavat eksklusiivisina ennakkoensi-iltoina kaksi timanttista makupalaa marraskuun 2018 Night Visions -festivaalin ohjelmistosta. Molemmat elokuvat saavat nyt ensiesityksensä Suomessa WHS Teatteri Unionissa, mutta kumpikin elokuva esitetään myös 21.-25.11. Helsingin Kinopalatsissa järjestettävän festivaalin ohjelmistossa (festivaalinäytösten esitysaikataulu ja ennakkomyynti 2.11.2018 alkaen osoitteessa www.finnkino.fi, ohjelmiston kaikkien elokuvien esittelyt 29.10. alkaen myös www.nightvisions.info)

Night Visions -ennakkonäytös:

2.11. klo 18.15

WHAT KEEPS YOU ALIVE

Vuoden iskevimpiin kanadalaisyllättäjiin lukeutuva What Keeps You Alive on poikkeuksellisen vahvalla näkemyksellä ohjattua selviytymiskauhua, jossa ongelmia ei ratkota toksisella maskuliinisuudella. Psykologisen syvätarkkuuden ansiosta elokuvaa ei kannata vieroksua myöskään niiden, jotka karttelevat genrekentän graafisempaa laitaa.

Jackie (Hannah Emily Anderson) ja Jules (Brittany Allen) ovat onnellinen naispariskunta, joka matkaa Jackien suvun mökille juhlistamaan ensimmäistä hääpäiväänsä. Idyllinen metsäloma saa kierrettä, kun Jackien lapsuudenystävä ilmestyy paikalle.

Vanhoja muistellessaan Jules alkaa epäillä, ettei vaimo ole kertonut ihan kaikkea itsestään. Ennen kuin ajatus ehtii kunnolla muhia, ohjaaja-käsikirjoittaja Colin Minihan repii katsojan perusturvallisuuden päreiksi ja jättää tämän kitumaan yllätyskäänteiden armoille.

Minihan keräsi kiitosta ja palkintoja jo edellisellä ohjauksellaan It Stains the Sands Red (2016). What Keeps You Alive nostaa hänet genrekartan todelliseksi nousevaksi tähdeksi. Suuri kiitos onnistumisesta kuuluu pääosanaisille, joista kummankin roolityö on suorastaan puistattavan vahvaa. Julesia näyttelevä Allen vastaa myös elokuvan musiikista.

WHAT KEEPS YOU ALIVE

98 min.

Esitysformaatti: DCP

Kanada 2018

Ohjaus ja käsikirjoitus: Colin Minihan

Tuotanto: Chris Ball, Kurtis David Harder, Ben Knechtel, Colin Minihan

Kuvaus: David Schuurman

Musiikki: Brittany Allen

Rooleissa: Hannah Emily Anderson, Brittany Allen, Martha MacIsaac, Joey Klein

Kieli: Englanti, ei tekstitystä

Night Visions -ennakkonäytös:

2.11. klo 20.15

PUPPET MASTER: THE LITTLEST REICH

Kuka olisi uskonut, että puhkikalutuksi mielletyn Puppet Master -saagan herättämisestä uudelleen henkiin muodostuu yksi vuoden kiihkeimmin odotetuista ja ylistetyimmistä genre-elokuvatapauksista? Poliittisella korrektiudella berberiään perusteellisesti pyyhkivä Puppet Master: The Littlest Reich on kohotettu kansainvälisessä mediassa vuoroin vuoden mielipuolisimmaksi ensi-illaksi, vuoroin koko sarjan parhaaksi osaksi. Kummallekin väitteelle on tarjolla katetta enemmän kuin kukaan uskalsi odottaa.

Edgar (Thomas Lennon) löytää kuolleen veljensä laatikosta nuken, joka näyttää erehdyttävästi nukkemestari Andre Toulonin (Udo Kier) luomukselta. Edgar matkustaa ”Toulon-murhien” 30-vuotisjuhlaan myydäkseen löydöksensä huutokaupassa. Mukaan lähtee uusi tyttöystävä Ashley (Jenny Pellicer) sekä pomo Markowitz (Nelson Franklin).

Reissu ei mene ihan niin kuin Edgar on suunnitellut.

Vuonna 1989 startanneen Puppet Master -jatkumon asetelmia tuuletetaan nyt niin reippaasti, että karstat lähtevät koneesta kuin hipsterit tangomarkkinoilta. Kiitos uudistuksesta kuuluu aihetta täysin uusin silmin mittailleelle tekijätiimille. Ohjauksesta vastaavat ruotsalaiset Sonny Laguna ja Tommy Wiklund (Wither). Todellisena primus motorina vaikuttaa käsikirjoittaja S. Craig Zahler, jonka NV-yleisö tuntee elokuvien Bone Tomahawk ja Brawl in Cell Block 99 käsikirjoittaja-ohjaajana.

Kameran edessä kulttinäyttelijöiden suoran täydentävät komeasti Stuart Gordonin suosikki Barbara Crampton sekä Streets of Fire -tähti ja kaupunkicowboy Michael Paré. Musiikista vastaa italolegenda Fabio Frizzi (The Beyond).

PUPPET MASTER: THE LITTLEST REICH

90 min.

Esitysformaatti: DCP

Britannia / Venäjä 2018

Ohjaus: Sonny Laguna, Tommy Wiklund

Käsikirjoitus: S. Craig Zahler

Tuotanto: Dallas Sonnier

Musiikki: Richard Band, Fabio Frizzi

Rooleissa: Thomas Lennon, Nelson Franklin, Jenny Pellicer, Michael Paré, Barbara Crampton, Udo Kier

Kieli: Englanti, ei tekstitystä

Liput á 10€ tai 16€ molemmat elokuvat.