Musashi- miekan tie
8.-22.1.2016

WU2

 

Samuraiestetiikka kohtaa pekingoopperan ja heavy-musiikin intensiivisen kauniissa esityksessä kuoleman päättäväisestä hyväksymisestä.

Wusheng Companyn uusin teos perustuu Miyamoto Musashin kirjaan ”The book of five rings”. Samurain elämä on karua, jossa kuoleman riski on aina läsnä, mutta niin myös sen päättäväinen hyväksyminenkin. Miekkataistelu voi milloin vain päättyä kuolemaan, joten keskittymisen on oltava äärimmäinen. Jotta todella voit olla voittamaton on sinun hyväksyttävä kuolema ja löydettävä tyhjyyden olotila. Saavuttaaksesi soturina strategian Tien sinun on täydellisesti opiskeltava sotataitoja etkä saa hiukkaakaan hairahtua syrjään sotilaan Tieltä. Pidä mielesi vakaana ja lisää harjoittelua päivä päivältä, tunti tunnilta.

Samuraiestetiikka kohtaa pekingoopperan näyttävän liikemateriaalin ja aseiden käsittelyn. Lavalla Ville Seivo, Jakob Johansson ja Valter Sui. Ohjaajana ja koreografina ryhmän taiteellinen johtaja Antti Silvennoinen. Lavalla myös kolmen hengen livebändi, joka loihtii niin japanilaisvaikutteista teatterimusiikkia kuin demonista heavy-musiikkiakin. Musiikin säveltää mainio kitaravirtuoosi sekä multi-instrumentalisti Markus Rantanen.

Luvassa ennennäkemätön yhdistelmä taistelua, koskettavia hetkiä ja selkäytimessä tuntuvaa live-musiikkia. Wusheng Companyn Musashi- miekan tie on tiukkaa tavaraa alusta loppuun saakka.