Lady Macbeth
23.2.-4.3.2017

lady_macbeth_nettiin_iso_nelio

MURHIA, MUSIIKKIA JA ELÄMÄN IHME 

Lady Macbeth – Sano, kelpaisinko kuninkaaksi? on nukke- ja musiikkiteatteriesitys, joka perustuu William Shakespearen näytelmään Macbeth. Ensi-ilta on WHS ryhmän Teatteri Unionissa 23.2.2017.

Nyt sukelletaan Lady Macbethin pään sisään, tarkkailussa ovat ihmisyys, vallankäyttö ja perusluottamuksen kadottaminen. Kun Shakespearen Lady Macbeth toivoo kovettuvansa niin, ettei kavahtaisi mitään, huokuu kaikesta ihmisen epätoivoinen yritys olla oman maailmansa herra ja rouva.

“Mihin mielemme meidät vie, millaisiin mahdollisuuksiin tartumme ja millaiset ovat seuraamukset. Lady Macbethin ajattelu ja mieli kiinnostaa, minulla on valtava halu ymmärtää hänen voimansa ja inhimillisyytensä,” taustoittaa teoksen luoja Elina Lajunen.

Aikuisille suunnatun esityksen luovat erikokoiset nuket, vinksahtanut visuaalisuus sekä sävelletyt Shakespearen monologit. Niillä Lajusen Lady marssittaa näyttämölle oman aikamme noidat: pelot, traumat, horoskooppien lupaukset sekä uskomukset, jotka olemme oppineet sukupolvien ketjussa.

Elina Lajunen on helsinkiläinen nukketeatteriohjaaja, käsikirjoittaja, esiintyjä sekä hattutaiteilija. Lady Macbeth on hänen kuudes kokoillan nukketeatteriesityksensä. Ladyn nimiroolin tekee Corporeal Mime -miimikko Reetta Honkakoski.

Esitystä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Uudenmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Helsingin kaupunki.

NUKKEHALLITUS
Alkuperäisteksti: William Shakespeare
Esityksen ohjaus ja käsikirjoitus: Elina Lajunen
Nukenrakennus, visualisointi ja lavastus: Heini Maaranen
Sävellys: Iikka Kotaja
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski
Valosuunnittelu: Antti Helminen
Lady Macbeth: Reetta Honkakoski
Nukenkäsittelijät ja näyttelijät: Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen
Muusikot: Iikka Kotaja, piano; Sara Puljula, basso ja lyömäsoittimet
Graafinen ilme: Susanna Raunio
Tuotantoassistentti: Jaana Kari
Tuotanto: Elina Lajunen / Nukkehallitus, www.elinalajunen.com

Lady Macbeth – Sano, kelpaisinko kuninkaaksi? -esitykset:
to 23.2. klo 19.00 (ensi-ilta)
la 25.2. klo 19.00
su 26.2. klo 15.00
to 2.3. klo 19.00
pe 3.3. klo 19.00
la 4.3. klo 19.00

Esityspaikka: WHS Teatteri Union, Siltavuorenranta 18, Helsinki, www.teatteriunion.fi