Kinokonsertti: Maya Deren & Jantso Jokelin 23.9.2016

Deren_small
Kolme surrealistista lyhytelokuvaa

Kahden maailmankansalaisen kädenjäljet yhdistyvät, kun feministisen elokuvan pioneeri Maya Deren kohtaa lännen ja idän musiikkityylit hallitsevan Jantso Jokelinin.

Maya Deren on yksi amerikkalaisen avantgarden tärkeimmistä ohjaajista, ja esimerkiksi David Lynch on nimennyt Derenin innoittajakseen. Derenin unenomaiset ja symboliset elokuvat kiehtovat katsojia, taiteentekijöitä ja kriitikoita vuosikymmenestä toiseen.

Muusikko, beatboxaaja ja kiistämätön huuliharppuasiantuntija Jantso Jokelin kertoo ihastuneensa ”vaihtoehtokansanmusiikkiin” ja kokeilevaan bluesiin. Hän käyttää esityksessä resonaattorikitaraa, huuliharppua, cümbüş-luuttua ja elektroniikkaa.

Näytöksessä nähdään kolme Derenin lyhytelokuvaa 1940-luvulta: Meshes Of The Afternoon (ohj. yhdessä Alexander Hamidin kanssa), At Land ja Ritual In Transfigured Time.

Esityksen kesto noin 60 minuuttia.

Esitys järjestetään yhteistyössä Loud Silents Festivalin kanssa. Deren & Jokelin -yhteisnäytös nähtiin ensimmäisen kerran Loud Silents Festivalilla Tampereella huhtikuussa 2016. Teatteri Unionin esitys on osa Rakkautta & Anarkiaa 2016 -festivaalin oheisohjelmaa.

Loud Silents Festival yhdistää elävän musiikin ja mykkäelokuvat. Festivaaliesityksissä huippumuusikot loihtivat uusia säestyksiä elokuvaklassikoita kunnioittaen. Musiikin ja elokuvan yhteydestä syntyy ainutkertainen elämys, jonka voi kokea joka kevät Tampereella.LS_logo_transparentRA_kaksirivi_väri_WEB kopio