Forbidden Planet
10.8.2016

800px-Forbiddenplanetposter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohjaus: Fred M. Wilcox
Vuosi: 1956
Kesto: 98 min.
Kieli: Englanti
Formaatti: DCP
Ikäraja: K-12

Yksi 1950-luvun kuuluisimpia kulttielokuvia, scifi-klassikko Forbidden Planet tarjoaa näyttäviä erikoistehosteita ja elektronista musiikkia Shakespearen Myrsky-näytelmään pohjautuvassa avaruusseikkailussa. Elokuva esitetään osana Teatteri Unionin Shakespeare-elokuvasarjaa.

Avaruusaluksen miehistö saapuu komentaja John J. Adamsin johdolla kaukaiselle Altair IV -planeetalle tutkimaan, mitä on tapahtunut 20 vuotta aiemmin perustetulle mutta vaienneelle siirtokunnalle. Miehistö löytää elossa ainoastaan planeetalla kauan sitten kuolleen sivilisaation salaisuuksia tutkivan nerokkaan tiedemiehen Morbiuksen ja hänen 18-vuotiaan tyttärensä, joka on elänyt koko elämänsä planeetalle perustetussa siirtokunnassa.

Forbidden Planet oli uraaurtava elokuva musiikkinsa puolesta. Bebe ja Louis Barronin säestämä musiikki elokuvaan oli kokonaan elektronista, mikä oli ennennäkemätöntä kokoillan elokuvissa.

Ensimmäinen kokonaan ulkoavaruuteen sijoittuva elokuva on myös toiminut muun muassa Gene Roddenberryn inspiraationa Star Trek -sarjalle.