Bläkärisarja: El Condor & Trinity ja Sartana 22.02.2019

Spaghettipäivän vanavedessä Bläkärisarja intoutuu genresyrjähyppyyn perjantai-iltaa sulostuttavan Western Double Featuren muodossa!

Edelleen häpeällisen aliarvostetun action-mestari John Guillerminin EL CONDOR (1970 / 35mm) on todellinen lännenräjähdys ja amerikkalaista westerniä spagheteimmillaan: pääosassa viiruilee Lee Van Cleef ja kuvaukset suoritettiin klassisilla italowesternlokaatioilla Espanjan Almeríassa. Elokuvaan rakennettua massiivista linnaketta hyödynnettiin sittemmin ainakin “Paholaisen palkkalaisissa” ja “Conan – barbaarissa”. Larry Cohen vastasi käsikirjoituksen lopullisesta versiosta, jossa Van Cleef hyökkää yhdessä bläkärivakio Jim Brownin ja apaššisotureiden kanssa Meksikon armeijaa vastaan – tavoitteenaan ryöstää kasa kultaa.

Mikäli blaxploitaation käsitettä tulkitaan äärimmäisen hövelisti, on Mario Sicilianon ohjaama spaghettiräpellys TRINITY JA SARTANA – PIRUN PIKKUVELJET (1972 / 35mm) Suomen tilastohistorian katsotuin bläkäri: ainakin se jättää kaikki aidommat artikkelit kirkkaasti taakseen! Meillä elokuvatarkastamon alle 16-vuotiailta kieltämä lastenfarssi osoittautui käsittämättömäksi menestykseksi, kun liki 80 000 aikuista äijää jonotti katsomaan sen mustavalkoisen pääkaksikon törmäilyjä. Nautintoa tämän “komedian” katsominen ei ole, mutta se opettaa meille Suomesta ja suomalaisuudesta enemmän kuin yksikään oppikirja. Tervetuloa kärsimään kanssamme ja täyttämään pyhä kansalaisvelvollisuutemme! (huom! Rahoja ei saa takaisin sillä verukkeella, että elokuvassa ei nähdä Terenceä, Budia tai Gianni Garkoa!)

– – –

EL CONDOR
(El Condor, USA 1970)
WHS Teatteri Unionissa pe 22.2. klo 19.00
formaatti: 35mm
kieli: englanti, tekstit: suomi, ruotsi
näytöksen kesto: n. 110 min
K-16

TRINITY JA SARTANA – PIRUN PIKKUVELJET
(Trinità e Sartana figli di…, Italia 1972)
WHS Teatteri Unionissa pe 22.2. klo 21.00
formaatti: 35mm
kieli: englanti, tekstit: suomi, ruotsi
näytöksen kesto: n. 115 min
K-16

yhteislippu 9e molempiin elokuviin // bläkäripassilla (50e) ilmainen sisäänpääsy