Anssi Kasitonni Film Festival
18.6.2016

anssilogo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finnish Art Agency esittää: Anssi Kasitonni Film Festival

Taiteilija Anssi Kasitonnin harvoin julkisesti näytetyt videoteokset pääsevät viimein esille lauantaina 18.6. klo 13–16 WHS Teatteri Unionissa.

Anssi Kasitonni Film Festival -elokuvafestivaaleilla nähdään taiteilijan tekemiä lyhytelokuvia ja kuullaan teosten taustoista ja syntyprosessista, haastattelijana kriitikko ja kirjailija Jean Ramsay. Tapahtuma on Finnish Art Agencyn ensimmäistä kertaa järjestämä yksittäisen taiteilijan elokuvafestivaali, ja osa Sideways-festivaalin oheisohjelmaa.

Kasitonnin kaitafilmille kuvatuissa lyhytelokuvissa seikkailevat muun muassa skeittaava liito-orava, vapautta kaipaava marsu, naispuolinen vampyyrilepakko ja USA:n avaruuslentäjä. Teokset kuitenkin käsittelevät suurempia kysymyksiä: rakkautta, moraalia, seksuaalisuutta, kuolemaa ja sukupolvien välisiä kuiluja.

“Aika outoahan se on saada omat leffafestarit mutta toisaalta maailmassa tapahtuu koko ajan paljon oudompaakin. Oikeastaan kun oikein miettii, niin omat festarithan on sittenkin varsin looginen asia. Mulla on monta leffaa, monet on niistä tykänneet, miksikäs ei pidettäisi festareita. Ehkä tää oli semmoinen tapahtuma, joka on universumissa väistämätön, en keksi muuta selitystä.” – Anssi Kasitonni

Anssi Kasitonni on taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu eri tekniikoin ja materiaalein toteutettuja veistoksia, piirroksia ja lyhytelokuvia. Hän voitti Ars Fennica -palkinnon vuonna 2011 ja kuratoi tänä kesänä Mäntän kuvataideviikkojen näyttelyn. Kasitonni on myös tehnyt musiikkia yksin nimellä Anssi 8000 sekä yhdessä vaimonsa Marian kanssa yhtyenimillä Anssi 8000 & Maria Stereo sekä Stereo 8000.

Liput Anssi Kasitonni -elokuvafestivaaleille maksavat 16€ tai Sideways-festivaalilipulla 12€. Liput ovat myynnissä Finnish Art Agencyn nettikaupassa.

finnishartagency.com
anssikasitonni.com