AnnaBerthaCecilia
27.-30.10.2016

kuva-AnnaBerthaCecilia

 

 

 

 

 

 

 

 

“Anna oli aristokraatti, asui ameebana antiikkisessa akvaariossa, kärsi allergiasta, anoreksiasta ja astmasta, lauloi kuitenkin aarioita aksentilla automaattisissa akrobaattisissa asennoissa – aika abstraktia avant-gardea…!”

”Bertha tanssi balettia tai bossanovaa bikineissä, ratsasti kesytetyllä bambillaan pitkin bulevardia bistroon pelaamaan bingoa, jossa baarimikko lauloi brutaalia ballaadia boheemeista ja bakteereista – bravo! ”

Sanattomassa esityksessä aakkosista syntyy kokoelma pieniä tarinoita, muotokuvia nukketeatterin keinoin.  Jokainen pieni tarina on saanut alkunsa yhdestä aakkosesta ja sanoista, joita se yhdistää yli kielirajojen. Näistä sanoista muodostuu kirjaimen tunnelma ja tarinan jyvä. Katsoja voi paitsi nauttia esityksestä, myös ratkoa kirjainten arvoitusta ja kokea löytämisen ja oivaltamisen iloa.

Krepsko on Prahassa perustettu kansainvälinen teatteriryhmä, jonka sanattomat teokset hyödyntävät muun muassa nukketeatterin, miimin, fyysisen teatterin ja esineteatterin esitysmuotoja. Krepskon esitykset perustuvat lumoaviin tunnelmiin, tummaa puhuviin satuihin sekä absurdeihin tragikoomisiin hetkiin. Ryhmä on esiintynyt lukuisilla kansainvälisillä näyttämöillä ympäri maailmaa yli 20 teoksellaan.

Tekijät:
K R E P S K O theatre group (FIN/CZ)
Ohjaus: Linnea Happonen
Esiintyjät: Linnea Happonen, Jiri Zeman
Lavastus, nuket: Laura Hallantie ja KREPSKO
Musiikki: Mayim Alpert

Kiitos: Roman Chauzov, Kristel Maamägi, Robert Smolik, Lukas Tekly, Institut International de la Marionnette – Charleville-Mézières

Teoksen valmistamista ovat tukeneet: Samuel Huberin taidesäätiö, Koneen säätiön Saaren kartano, ITU 2016