Night Visions esittää: The Toxic Avenger 1-4 08.09.2018

Night Visions esittää: The Toxic Avenger 1-4

klo 16:00 The Toxic Avenger (USA 1984, 82 min., 35 mm, suomenkielinen tekstitys)

klo 17:45 The Toxic Avenger Part II (USA 1989, 102 min., 35 mm, suomenkielinen tekstitys)

klo 20:00 The Toxic Avenger Part III: The Last Temptation of Toxie (USA 1989, 102 min, digi, ei tekstitystä)

klo 22:00 Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV (USA 2000, 109 min, digi, ei tekstitystä)

Vapise, Warhol! Tutise, Tarkovski! Vikise, Welles! Night Visions ja WHS Teatteri Union tuovat vihdoin valkokankaalle Lloyd Kaufmanin ja Michael Herzin magnum opuksen, neljän elokuvan mittaisen The Toxic Avenger -sarjan. Pop-kulttuurin merkkipaalujen järisyttävää jatkumoa ei ole esitetty tällä tavoin yhtenä kokonaisuutena Suomessa koskaan aiemmin.

Kaikkien aikojen ensimmäisen New Jerseystä kotoisin olevan supersankarin The Toxic Avengerin saaga kattaa tuotannollisesti lähes 20 vuoden ajanjakson. Lähestymistapa on räävitön ja tabuja kerta toisensa jälkeen rikkova.

Samalla sarjan jokainen osa peilaa julkaisuajankohtansa (populaari)kulttuurin tuulahduksia ja muoti-ilmiöitä. Neljän elokuvan kautta syntyy siis myös kattava katsaus viime vuosituhannen kahden viimeisen vuosikymmenen pohjoisamerikkalaiseen sielunmaisemaan. Se ei aina ole kaunista katsottavaa.

The Toxic Avenger on maailman vanhimmaksi riippumattomaksi elokuvastudioksi itseään nimittävän Troman brändeistä väkevin ja pitkäikäisin. Elokuvasarjan lisäksi sankari on seikkaillut myös näyttämöllä nimikkomusikaalissaan, lapsille suunnatussa animaatiosarjassa sekä Marvelin kustantamassa sarjakuvalehdessä. Jälkimmäinen tuskin istuisi nykyisen Disney-Marvelin pirtaan.

Liput 10 e / näytös. Kaikki neljä elokuvaa 25 e.