Tharlo
20.3.2016

Tharlo_web

Ohjaus: Pema Tseden
Maa: Kiina
Vuosi: 2015
Kesto: 123 min
Esitysmuoto: DCP

ENNAKKOTIEDOISTA POIKETEN THARLON ESITYS ON SIIRTYNYT SUNNUNTAILLE 20.3. KLO 15:00

Tharlo elokuvanäytös järjestetään yhteistyössä Helsinki Cine Aasian kanssa.

Tharlo viettää yksinäistä poikamiehen elämää keskellä tiibetiläisaavikkoa lampaidensa kanssa. Poliisi kehottaa häntä hankkimaan henkilöllisyystodistuksen. Siihen tarvitaan kuva. Valokuvaliikkeestä Tharlo lähetetään vastapäiseen kampaamoon laitattamaan hiuksensa siistimmiksi. Kampaaja on nuori nainen ja Tharlon elämä kääntyy päälaelleen. Hyvästit lampaille ja tervetuloa city-elämä, tuumaa kampaajakin.

Pema Tsedenin elokuva on kuvattu ankarin pitkin mustavalkoisin otoksin. Paljoa ei tapahdu, mutta vieno huumori hiipii kuvaan väistämättä ja sympaattinen Tharlo vie katsojan mennessään. Tiibetiläinen Tseden aloitti kirjailijana. Hän opiskeli Beijing Film Academyssa ja on tehnyt elokuvia vuodesta 2002 lähtien, voittaen elokuvillaan palkintoja useilla aasialaisilla elokuvafestivaaleilla.

–Eija Niskanen

Ohjaus ja käsikirjoitus: Pema Tseden. Tuotanto: Wu Leilei, Sean Wang/Heaven Pictures, Beijing Ocean & Time Culture, Beijing YiHe Star Film. Kuvaus: Lu Songye. Pääosissa: Shide Nyima, Yangshik Tso. Levitys: Chinese Shadows.