Pichet Klunchun: I Am A Demon 17.04.2019

Pichet Klunchun: I Am A Demon

Thaimaan tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin kuuluva koreografi Pichet Klunchun loi ”I Am A Demon” sooloteoksen kuolleen opettajansa mestari Chaiyot Khummaneen muistoksi. Esitys kertoo taiteenlajin siirtymisestä sukupolvelta toiselle. Opettajalta oppilaalle välittyy klassinen thaimaalainen Khon tanssi ja erityisesti sen demonihahmo.

Opetus- ja oppimisprosessin tuolla puolen kysymys on myös mestarin ja oppilaan suhteesta todellisessa elämässä. Mestarin kuoleman jälkeen oppilaalla oli yksi kysymys: ”Miten tulla täydelliseksi demoniksi?” Sen seurauksena hän alkoi purkaa ja aukikirjoittaa Khon tanssin demonihahmon rakenteita löytääkseen vastauksen askel askeleelta. Hän alkoi työskennellä demonin ruumiillisen kurin, ruumiinrakenteen ja lopulta sen tunteiden ja tuntemusten kanssa.

Lopuksi, kun esitys oli valmis, hänellä olikin enemmän vastauksia kuin kysymyksiä. Selvisi, mitä tarkoittaittaa olla ”thai”, ja mistä ”Khon tanssin” taiteessa on todella kyse. Tärkein löytö oli kuitenkin onnellisuus, joka kumpusi esiintyessä uudelleen löydetystä yhteydestä rakkaaseen ihmiseen.

I Am A Demon
Tanssija/Koreografi: Pichet Klunchun
Videoleikkaus: Puttpong Wongsawang
Käännös: apulaisprofessori Pornrat Damrhung
Alkuperäinen haastatteluvideo: TheatreWorks Singapore

Pichet Klunchun

Pichet Klunchun rakentaa siltaa klassisen thaitanssin kielen ja nykymaailman välille. Hän on harjoittanut klassista thaimaalaista naamiotanssitekniikkaa Khonia 16-vuotiaasta.

Sekä kotimaassaan että ulkomailla arvostettu koreografi Pichet Klunchun käyttää työssään nykytanssin rinnalla klassisen thaitanssin metodeja. Työskenneltyään Amerikassa ja Euroopassa hän perusti Pichet Klunchun Dance Companyn, joka luo taiteellisesti kunnianhimoisia teoksia ja harjoittaa nuoria ammattitanssijoita, joilla on vahva osaaminen klassisessa thaitanssissa.

Klunchun on luonut omalle tanssiryhmälleen lukuisia kansainvälisesti menestyneitä teoksia. Hän on myös tehnyt yhteistyötä nykytanssin ja nykyteatterin kärkinimien, kuten Jérôme Belin ja Toshiki Okadan kanssa.

17.4. klo 19:00

Liput: 20 € / 25 €

Pichet Klunchun: I Am A Demon, 17.04.2019 klo 19:00