Wusheng Company: Kätketyt kasvot 01.03.-11.03.2018

Wusheng Companyn uusin teos Kätketyt kasvot on japanilaisista kummitustarinoista inspiraatiota ammentava teos. Kätketyt kasvot on kaunis ja herkkä tarina kahden siskon matkasta kohti parempaa elämää.

Siskokset ovat joutuneet hylkäämään kotinsa, mutta mennyt ei jätä heitä rauhaan. Menneisyyden haamu seuraa heitä matkalla kohti parempaa elämää tehden matkasta erityisen haastavan. Siskoista nuorempi joutuukin pahan demonin uhriksi eikä ehdi näkemään määränpäätä isosiskonsa kanssa.

Kätketyt kasvot on Wusheng Companyn aikaisempaan tuotantoon verraten herkempi ja intiimimpi teos. Liikekieli on kuitenkin ryhmälle ominaista; ainutlaatuisen energistä, vahvaa fyysistä läsnäoloa sisältävää, taistelulajeista ja perinteisistä aasialaisista teatteriperinteistä kumpuavaa. Asennot ovat matalia ja voimakkaita, mutta vastapainona on myös pehmeämpää ja runollista ilmaisua.

Tuttuun tapaan tässäkin teoksessa live-musiikki on suuressa roolissa. Säveltäjä-muusikko Markus Rantanen luo kauniin ja moniulotteisen, lyyrisen elektronisen äänimaiseman. Rantanen ottaa sähkökitaran eri ulottuvuuksia käyttöön muutenkin kuin perinteisin keinoin ja hyödyntää elektroniikkaa apuna käyttäen myös tuohesta punottuja rytmisoittimia, kuten nk. “rapapalleja”.

Työryhmä
Ohjaus ja koreografia: Antti Silvennoinen
Esiintyjät: Freia Stenbäck ja Nora Sandholm- Azémar
Musiikki: Markus Rantanen
Valosuunnittelu: Anniina Veijalainen
Pukusuunnittelu: Annika Saloranta
Kuva: Teemu Ullgrén

Kantaesitys: 1.3.2018 WHS Teatteri Union, Helsinki

Muut esitykset: 3.3. klo 19, 4.3. klo 15, 7.3. klo 19, 9.3. klo 19, 10.3. klo 19 ja 11.3. klo 15

www.wushengcompany.com